четвъртък, 28 януари 2010 г.

Купи реклама - помогни на децата!

Здравейте, приятели!

Сигурно се чудите какви са тия линкове "Купи реклама - помогни на децата!", сочещи към форум Предприемач.ком?

Това е една благотворителна кампания, ако може да се нарече така. От миналата година "виси" това, зеленото кубче на happy7 - това също е продадена реклама. За една година сайта плати 60 лева. Скоро след това съвестта започна да ме гризе и си казах "Не ща аз грешни пари!". Вярно е, че сме в криза, вярно е, че в България тарикатщината е на почит, и че се правят пари от всичко, ама не е точно така, или поне не трябва да е така! Трябваше да върна парите по някакъв начин, но да ги върна на рекламодателя?? Няма голяма файда от тая работа. Трябваше да ги дам някъде за добра кауза, където да са наистина от полза. Позачудих се, дали да ги дам на някоя църква, ама като се сетя какви тумбаци имат 80% от свещениците,пък и Богу пари не са нужни, реших, че няма и това да е. По-добре щеше да е да ги даря на дом за сираци, това и остана последното решение. "Миналата година успях да продам реклама, защо да не успея и сега?" си казах и написах публикацията във форума. Избрах да пиша точно там, защото с някои от колегите, от Предприемач.ком се знаем вече от години, а и там сме уебмастърите - там се движат сайтовете, т.е там е перфектната почва за една такава интернет кампания.

Очакванията ми се потвърдиха и малко след като пуснах публикацията, колегата Радев се отзова, а после и други писаха, и дариха. Като пиша тия редове, са минали два дни от кампанията, и вече има 4 закупени линка, както и предложение за помощ от два други сайта.

Ако имате сайт и искате да помогнете - пишете коментар тук, или най-добре ми пишете един имейл. Ако пък нямате сайт, можете да помогнете като разпространявате тази публикация, или онази от форума.

Нека в името на Левски, направим едно добро дело!

Няма коментари: