неделя, 17 февруари 2008 г.

Отношението към Левски днес

В България функционират три музея, посветени специално на Васил Левски. Това са Музеят „Васил Левски“ в Ловеч, Къкринското ханче и Националният музей "Васил Левски" в Карлово. Като музей е оформена и килията, в която той често е отсядал в Троянския манастир.

В момента портрети на Левски са поставени в кабинетите на президента и премиера на България, а и на много други политици. Левски виси на знаковото място, където са били портретите на цар Борис III и на Тодор Живков.

Избран е през 2007 г. за „най-великия българин“ на всички времена в първото издание на едноименното телевизионно шоу, проведено от Националната телевизия. За него са гласували почти 59 000 зрители. Със събраните средства от гласуването ще бъде издигнат негов паметник.

3 коментара:

3m07!on_K!$s каза...

Tozi Chovek Koito E Napravil Tozi Sai Za Levski E Mnogo Tochen Pich ;) ..... A Sega Nqkolko Dumi Za Vasil Ivanov Kunchev - Levski ili Dqkonut Tozi Chovek E Bil Velik Chovek I Revoliucioner. Toi E Pomognal Mnogo Na Nas Bulgarite S Negovite Komiteti Po Cqlata Strana I E Napravil Mnogo Za Svoqta Durjava :) :) :)

Unknown каза...

Oпределено е най-великия българин за всички времена и съм съгласна с
3m07!on_K!$s

Вълчан войвода каза...

Поклон,пред най-великият Българин.Заради него сега ние се наричаме БЪЛГАРИ.Нека помним героите си и не спираме да говорим за тях,да се опитаме да бъдем поне малко като тях и да запазим страната ни както те искаха да я видят и помнят,а именно една"ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА."