вторник, 18 февруари 2014 г.

Левски 1914, Левски 141...

Днес, Левски 1914 е по-известен от Левски 141. Да, точно днес... Точно днес, да взема да видя трибагреника, намацан, на една стена. На него написало едно грозно, синьо, главно "Л" , което, предполагам, символизира отдадеността на България към футболния отбор Левски. Е, няма лошо, нали... Но защо пък тия, които не харесват футболния отбор на Левски, да не вземат да намацат с червен спрей българското знаме?? 'Що пък да не?

Днес, Левски 1914 е по-известен от Левски 141. И това далеч не е най-жалкото. Жалко е, че сме готови да се кланяме на БМВ и Епъл, затова, че създават неща, които никога няма да имаме или никога няма да ползваме, но не сме готови да сведем глава за хората, дали живота си за нас и нашата свобода. Звучи толкова клиширано и изтъркано - "хората, дали живота си за нашата свобода" - че това си е техен проблем, нали? Кой ги е карал да си дават живота? 'Ми да си бяха живели бе, кой им е давал зор? Кой ги е карал? Къде се врат между шамарите, да си навлекат пакост на главата? Това е нещо средно между напън за мисъл, опит за оправдание, геройство и показност на т.нар. отвореност (демек, колко съм отворен - много лая, много зея, много знам, обаче нищо друго не мога) на днешния средностатистически български гражданин, селянин, глупак, мизерник и въобще - всеки що живее по нашия край, под тоя небосклон.

Днес, Левски 1914 е по-известен от Левски 141. И това далеч не е най-тъжното. Още по-тъжно е, че когато всяка година си правим класация Великите Българи, в нея цъфват (и вързват) далеч не толкова велики хора, да не кажа, че някои от тях не бих нарекъл хора, а някои от тях дори не се определят като българи. Жалко е, че редом с Левски, Ботев, Каравелов, Раковски, стоят имена като ахмед доган, азис, бойко борисов, сергей станишев и други представители на днешното танцувално, театрално и цирково изкуство. Сърце не ми дава да напиша имената им с главни букви. Та, какви главни букви за тях, пред символите на Освобождението? Къде са братята Евлоги и Христо Георгиеви? Къде е д-р Петър Берон? Къде са Паисий Хилендарски, Софроний Врачански? Може ли сидеров и борисов да са преди Дончо Колев Данев (Дан Колов)??
Как така азис излезе пред Алеко? Та, това си е чиста гавра!!! Бай ти Ганя е пред своя създател!!!

Жалко е, трагично е, смешно е... Не знам какво да кажа, но каквото и да кажа - все тая! Защо? Защото :

1. каквото и колкото и да говоря - все ще е малко
2. българинът не се интересува от чуждото мнение и на 99% от всички, дето четете тия редове, едва ли ще ви пука

Преди се радвах, гледах посещенията, показвах статистики за блога - сега хич не ме трогват. Защо ли? Защото за поредна година, за пореден път се убеждавам, че мине ли Февруари, почти никой не се сеща за Апостола. Ако махнем учениците, колко ли и хора ще останат тогава. Почти съм сигурен, че ако след два дена питам някого за Левски, отговорът който ще получа е "'ма то не беше ли оня ден?" - кое беше оня ден? Какво беше оня ден? Все тая - важното е, че е било оня ден, и ще го чакаме пак след една година! А дотогава - дреме ли ти? Пей сърце! Бачкай, робе, за 300 лева и слушай колко си неграмотен и прост, слушай колко не те бива и тъпчи гушите на някои папагали, дето друго не знаят да приказват, освен да хулят! Ама толкова сме ги слушали вече тия приказки, че започваме да се замисляме, дали пък не са истина...

Тази година дарение няма да има. Няма средства. Навсякъде смучат от теб, а никой нищо не дава в замяна. В такъв свят живеем - свят, пълен с пиявици! И представители на най-големите пиявици, можете да намерите в тая публикация, измежду тия редове. Ще ги познаете по имената, написани с малки букви. Но и малките букви им са много... И толкова не заслужават. И все пак, ако някоя добра душа, работи за повече от 300 лева и е успяла да скъта някой лев, дето може да даде за добра кауза, ще ви предложа да помогнете на http://www.bulgarianhistory.org/. Хората правят нещо добро, без някой да им плаща за това. Правят го чисто и от сърце! Трудно му е на българина да разбере как така се прави нещо, без кяр, без изгода, без корист? Ама на! Има и такива хора още - будали. Дето правят нещо, без да искат нищо в замяна, дето го правят ей така - за хората. Затова, ако имате някой свободен лев, влезте и дарете нещо. Другия вариант е да влезете в http://www.dmsbg.com/ и да дарите пари за някой болен човек. Много деца имат нужда от подкрепа, за да се излекуват и да се върне слънчевата усмивка на хубавите им личица.

И както е казал Левски, сами трябва да се освободим - с нашите задружни сили. И сами трябва и да се спасим, но пак с нашите задружни сили, а не както всеки ден - здравей-здрасти, на ти нож в гърба! Защото точно така е - ние ще се спасим сами, ние ще помогнем на хората в нужда, ние ще се освободим, ние - аз, ти и останалите, които познаваш и не познаваш, стига да са българи.

... и същевременно ахмед доган е пред Хаджи Димитър.... Прост народ - слаба държава...

Амин!

Няма коментари: